Uw voeten in goede handen

Uw energie in balans


 

Voetbehandelingen


Standaard voetbehandeling

Een basis voetbehandeling bestaat uit het reinigen van de voeten, het knippen en vijlen van de nagels, de nagelomgeving verzorgen, Eventueel eelt verwijderen, likdoorns, verhoornde nagels, ingroeiende nagels of kloven behandelen en ter afsluiting na reiniging de voeten met een crème insmeren. Indien nodig doe ik uw (steun)kousen en schoenen weer aan.

Diabetische voeten

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van deze ziekte. Door mijn specialisatie in Diabetische Voeten ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. Preventie is bij diabetespatiënten onontbeerlijk om de gevolgen van dit ziektebeeld zoveel mogelijk te beperken. Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister Pedicure's (KRP) waardoor u zeker bent van een professionele behandeling en afhankelijk van uw z
orgprofiel en uw verzekering kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding.

Reumatische voeten

Voor iemand met reumatische klachten is het wenselijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie en mijn voormalig werk als wijk-ziekenverzorgende kan ik adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting. Soms is doorverwijzing naar een podotherapeut of orthopeed nodig en goede comfortabele schoenen zijn voor iemand met reuma geen luxe. Sommige vormen van reuma zoals reumatische artritis komen voor een vergoeding in aanmerking. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering.

 Cosmetische voetbehandeling

 Gun jezelf een complete oppepper voor  je   voeten met een cosmetische  voetbehandeling. U begint met een  heerlijk voetenbad met dode zeezout,  vervolgens krijgt u een scrub en een  masker tegen vermoeide- of koude  voeten  en een gel of crème met  heerlijke  etherische oliën. Indien gewenst  sluit ik af   met een weldadige korte of lange  voetmassage. Beter kunt u uw voeten niet   laten verzorgen!

Ortheses op maat

Orthesiologie is het maken van een een op maat gemaakt siliconen hulpstukje die ontlasting geeft aan het drukpunt op uw voet, b.v. een likdoorn door gewrichtjes die tegen elkaar aandrukken. Hiervoor maak ik een op maat gemaakte teenstukje. Zo kan het terugkeren van de likdoorn uitgesteld of voorkomen worden. Een op maat gemaakte orthese heeft een groot voordeel op een standaard teenspreider omdat deze de contouren van uw voet en tenen volgt waardoor de drukontlasting precies op de goed plaats zit. 

Ingroeiende nagel verhelpen met het BS-Spange systeem

 DIt is de meest moderne, medische techniek om ingegroeide teennagels snel en succesvol te verhelpen. De dunne beugel  die gemaakt is van kunststof wordt dwars op de nagel gelijmd. Hierdoor neemt de beugel kromming van de nagel aan. Doordat de beugel weer terug wilt naar de oorspronkelijke rechte vorm worden de zijkanten van de nagel gelift. Hierdoor zult u direct zult voelen dat de pijn minder wordt of zelfs volledig verdwijnt.

Voetreflexmassage

Voetreflexzonemassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Voetreflexmassage is een massagetechniek die de reflexpunten van de voeten stimuleert en de daarmee de corresponderende orgaansystemen en weefsels in het lichaam aanzet tot herstel. Het meridiaanstelsel (stroming van levensenergie) wordt in balans gebracht. Overactiviteit wordt gekalmeerd en onderactiviteit wordt gestimuleerd. Hierbij gebruik ik balancerende etherische oliën. 


Voet- en onderbeen massage

Een weldadige behandeling die tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De pure essentiële oliën worden zeer snel opgenomen in de bloedbaan werken in op lichaam en geest. Ik kies samen met u een olie uit die bij u past.
U zult zich verbazen over het effect van een massage met deze pure essentiële oliën.


ManiQ nagels

Wekenlang prachtig gelakte nagels met ManiQ. Een gellak die sterk én flexibel is en oogt als een natuurlijke nagel. Ideaal om broze en dunne nagels te verstevigen. U heeft wekenlang glanzende en perfecte nagels! In basic, french, glitter of kleur.

Cadeaubonnen / cadeautasjes

Het is een leuk cadeautje om een voetcrème en/of een massage of pedicurebehandeling cadeau te geven. Het is weer eens iets anders en heel origineel. Uw vriend(in) of familielid zal de heerlijke (voet)verzorging niet snel vergeten. Alle combinaties zijn mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden!